Motto:

Větrné mlýny času jsou našimi soupeři, nepozná světa krásu, kdo postává u dveří.

pondělí 18. června 2012

Jez do polosyta, pij tak akorát

Někdy jsou cestičky kterými si člověk posiluje svou motivaci a k něčemu se přiměje opravdu klikaté. Vlastně ta předchozí věta měla znít: "Jak mne Google ponoukl k vydatnějšímu pití."
Člověk by měl vypít jisté množství tekutin za den. To je fakt se kterým je jen těžko diskutovat. Kolik by to si mělo být je otázkou. Jisté je, že se o množství vedou spory a více či méně názory jsou podepřeny jistě kvalitními důvody a zkušenostmi. Moje kariéra pijáka začala již dříve, když jsem ještě jedl formuli1 a fakt hodně hubl. Potom se cosi pokazilo a já pití začal lajdat. Ovšem jak šel čas měnil se nejen můj pohled na pití, ale i na stav techniky v mé kapse a já vyměnil odrbaný mobil za novější kousek. Chytrý nebo možná jen chytřejší než ten před tím. Tím se dostáváme k motivaci. Momentík zvratu byl když jsem v přehledu aplikací které musím mít nainstalovány našel jednu která hlídala kolik vypijete, umožnila zaznamenávat a připomínala vhodnou dobu k napití. Pěkný historický graf kolik jsem vypil mi také učaroval. A navíc je modrý. :-) Aplikace Drinking Water si na nic nehraje. Nastavíte si jen kolik skleniček za den chcete vypít a jak velké skleničky jsou a pak už jen v pravidelných intervalech zabublá nalévaná voda a na vás je se napít a odkliknout, že jste tak provedli. Po vypití naplánovaného počtu sklenic jste, ideálně večer, odměněni aplausem. Pokud se zcela podrobíte diktátu této miniaplikace odpadají i průvodní jevy fakt častého chození na toaletu, chodíte jen přiměřeně často. :-)
Podle následujícího grafu si můžete určit kolik, že vlastně toho máte vypít. U mne to vychází normálně na 3,5 litru. Co všechno je možno započítat do příjmu tekutin? To už je snad mimo rámec tohoto kratičkého článku.

Tak takhle by to mělo vypadat
Je věcí každého jak se s pitím vypořádá, jestli vůbec a co mu to přinese. U mne mělo zvýšení příjmu tekutin pozitivní vliv na spoustu věcí. Až podivně se cítím dobře, nebolí mne hlava a Něžná pravila, že se mi vyhladily kruhy pod očima. :-) Taky jsem přestal mít problémy po požití alkoholu. Jsa sváteční piják vždycky jsem trpěl za každou sklenku, za každý panák či půllitr úpornou kocovinou. Zavodněný organismus se s alkoholem vypořádává lépe, alespoň ten můj. :-)
Jo a graf je z webu http://www.chudnutie-ako.sk.




5 komentářů:

  1. Možná, že to bylo schválně, stačí si ji označit a už čitelná je(o:

    Já pít podle tohoto grafu, tak uschnu, piju běžně jako v horku a v horku ještě o čáru (co tam není) více. Prostě mám furt žízeň(o:

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro milé čtenáře opraveno. Vypadá to, že jsem vyšel ze cviku.

      :-) Jo, a ne, nemělo to tak vypadat. :-)

      Vymazat
  2. Tychi, podle času komentáře to vypadá, že ses zrovna trefila do chvíle, kdy to Mikin opravoval :-).

    Mikine, po přečtení tvého článku jsem zatoužila mít také takovou prima aplikaci. Tedy jsem si ji podle názvu našla v App Store a nyní jsem hrdou majitelkou celosvětové databáze picích vodních fontánek, které se mi hlásí podle toho, kde se zrovna nalézám... :-). Inu Android není iPhone :-))) (nejvíc jich je asi v Římě)

    A znič ten antispam... prosící smajlík ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně musím prohlásit, že cokoli se jevilo jako záměr byla jen trestuhodná chyba při vytváření zápisku. :-)
      Je škoda, že jsi nedokázala najít aplikaci kterou jsi hledala. Na druhou stranu je třeba říci, že ty naše dvě se skvěle doplňují - moje ví KDY a tvoje KDE. Pokud budeme spolu nemůžeme zabloudit. :-)

      Vymazat