Motto:

Větrné mlýny času jsou našimi soupeři, nepozná světa krásu, kdo postává u dveří.

čtvrtek 14. června 2012

Slunce vyjde, i když kohout nezakokrhá

Jaký máte spánek, lehký jako na vodě nebo spíte jako do vody hození?
Já naprosto nesnáším pravidelné hluky v ložnici. Nesnesu hlasitě tikající budík nebo bručící trafo od lampy, či jinak se projevující pravidelný hluk. Štěkajícího psa v okolí nemáme a od doby kdy umenšili vojenskou posádku v našem místě ani vracejících se zpěváků není až tolik aby mne donutili se nevyspat. Nicméně člověk stárne a zamyslíme-li se nad tím že jednou nám bude tolik, že půjdeme spát v sedm večer a po probuzení ve tři ráno už nezabereme pak jistě je možné, že zavoláme jako starý pán z Kohoutovic na brečící dítě strážníky a budeme se dožadovat pokuty a náležité nápravy. Dokonce je dobré si zapamatovat fintu kterou použil - neoznačit původce hluku! A strážníci jsou tam jako na koni.
Nesmíme to ovšem s upozorňováním příslušně zodpovědných činitelů přehánět neboť by se mohlo stát, že nejen se ničeho nedomůžeme, ale sami pokutu obdržíme. Tak jako Zdeněk Zrůbek z Nové Role na Karlovarsku. Ten tak dlouho budil tajemníka ať si poslechne kokrhající kohouty tak dlouho až na něj naštvaný úředník poštval přestupkovou komisi. Vyměření pokuty se zdá být spravedlivou odplatou za trojité vzbuzení v brzkých ranních hodinách. A kohout kokrhá dále.
Stejné kokrhání jiná země jiný mrav a jiné řešení. Kohoutí šampión jistého britského venkovana zvládl zakokrhat až osmdesát třikrát za jedno ráno a to se jednoduše novo vesničanům nelíbilo. Přece se na venkov přestěhovali za klidem z toho otravného a hlučného města a nějaká domácí zvířata neužitečná jim v tom nebudou dělat chaos. No a tak nešťastný chovatel dostal pořádkovou pokutu 650 liber a kohouti budou přespávat v malém prostoru aby neměli potřebu kokrhat. Jak se jim to bude líbit nevíme a co na to říká EU? A Jan Tleskač?
Ten si možná půjde zasouložit, ovšem opatrně neboť i stěny mají uši a pokud se opravdu rozjedete může to být pro sousedy velmi nepříjemná kulisa ke sledování jejich rodinného seriálu. Ovšem v tomhle případě nechápu o co paní Monice jde? Zhubla o tři a půl kila a chlap opět dostal chuť na sex, zřejmě po letech. Co by za to jiná dala, že? :-) Avšak když si nedáte pozor, bude si na vás po známé době stěžovat soused nespavý stařík, možná dokonce až z Kohoutovic.


4 komentáře:

  1. Týýý jo, ještě dva články a napíšeš toho za červen více než za předchozí dva roky :-). Těší mě to, ráda tě čtu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahooooj!!! To je ovšem výzva, co? :-)

      Vymazat
    2. Mise splněna! Za tento měsíc více příspěvků než za minulé dva roky. :-)

      Vymazat
    3. No, doufám, že to zase nezapíchneš a další spot nebude na tvé příští narozeniny :-)

      Vymazat