Motto:

Větrné mlýny času jsou našimi soupeři, nepozná světa krásu, kdo postává u dveří.

úterý 19. června 2012

Pryč s těmi ohavnými patenty!

Někdo si do dřevníku píše, jiný ukládá dřevo a ten nejšikovnější si ho patentuje a vydělává na něm prachy k živobytí.
Hned po přestěhování mých písmenek z bloguje.cz sem na blogger jsem se koukal co a jak mi vyhledávač vyplivne na heslo dřevník. Samo sebou byl mezi prvními odkazy. To mne nadchlo a uspokojilo. Vždyť přece pořadí v vyhledávači je nejdůležitější, že? Jenže o několik odkazů níže na mne koukal obrázek s textem Patentovaný dřevník, dřevo nenaseká, ale o ostatní se postará za vás. Chvíli jsem na to koukal a chvíli přemítal jestli je to legrace, ale ceny a doprava zdarma mne ujistily o vážnosti nabídky. Hbitě jsem vyhledal stránky patentového úřadu a jal se pátrat po znění patentu na dřevník. Co vlastně lze najít? Všechno, jsem zjistil. Včetně jednoduché výrobní dokumentace a vyhrazených prvků konstrukce patentem chráněných.
Z toho všeho jsem pochopil, že patentová válka o dřevník začala. Na mé straně je sporná výhoda laciného psaní, ale moje tlachy dřevo neusuší, že? Na jejich zase kvalita výrobku, podle mne ovšem za nerozumnou cenu. Také svůj blog vedu již od jara 2004 a jejich patent má datum z roku 2008. Uvidíme komu dá historie za pravdu.
Mimochodem už jsem přemýšlel o tom jak některé ne-li všechny chráněné body obejít, jen je otázka zda to nebude na úkor funkčnosti. Jen kdo by mi pomohl s výrobou nevím. Také si nejsem jist estetický začleněním do přísného architektonického řešení našeho plácku. Budu o tom ještě přemýšlet.




































Žádné komentáře:

Okomentovat