Motto:

Větrné mlýny času jsou našimi soupeři, nepozná světa krásu, kdo postává u dveří.

pátek 20. července 2007

Vokurková sezóna?

Vliv vysokých teplot na aktivitu šedé kůry mozkové se mi jeví jako nejlepší způsob jak omluvit svou nezpůsobilost. Jedině zažité rituály a musy mne drží vzpříměně, jinak bych se vrátil do stadia lidoopa a začal jíst co stromya urodí. Zatím však chodím do roboty a občas, vyjímečně, mne to i naplňuje.



Tuhle mi na jednom servru pro fotografy napsala jedna dáma, že vzhledem k mému věku by očekávala adekvátní reakce, asi jsem ji zkalmal. Cizí zklamání se snažím neřešit, jsou naplněním cizích očekávání a to bych se musel zbláznit abych vyhověl všem, že? Tak v čem je problém? V mých zklamáních!

Spokojená se mi velice diví proč prý vystavuju svoje fotky na veřejnost, když mne akorát někdo zpraží a pak mne to ukrutně mrzí. Proč? Třeba mne někdo pochválí. Nebo mi řekne co vlastně dělám špatně? Nebo co já vím. A tak se potácím mezi euforickými záchvaty dodržování pravidel dobré kompozice, jejich porušování a zničujícím pocitem, že už nevyfotím nikdy nic a nijak a už vůbec to nikomu neukážu. Fakt nevím jestli komunitní posuzování kvality, řekněme díla, je to co pro ego některých jedinců, jmenovitě mne, je to pravé. Tápu. Snažím se komentovat, ale pravidlo spravedlivé odplaty ne a ne zabrat. Tak nekomentuju a je to ještě horší. Nemá to východisko. A nebo má?

Já vím, že má. Pokora a smíření. To je to. Nevyvyšovat se a nikoho neponižovat. Ale ta nejistota, je to opravdu to pravé? Není to zbabělé? Nebo dokonce populisticky populární? Nedělá to každý? Nebo by to každý měl dělal, jen já to stále nechápu.

Dost už. Tolik otázek. Úplná infalce a odpovědi jsou kde? Dnu! V duši, v mysli, tam, přesně tam.

Tož tak.

8 komentářů:

  1. zdravím, asi se špatně orientuju tady, ale kde jsou ty fotografie? .o)

    OdpovědětVymazat
  2. Tady?Ne, tady nejsou. :-)
    A jsou určitě špatné. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem hlava dubová. Na ty fotky se dostaneš tak, že použiješ odkaz u minulého komentáře. HOWGH.

    OdpovědětVymazat
  4. 2Mikin:
    Hele a co dát odkaz na Tvé fotky do odkazů?

    Pochválení Tvojí fotky najdeš na mém blogu, ještě ho kopnu sem.

    A tohle je dobrej článek, co odstavec, to mé niterné oslovení. Fakt.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak jsem si všiml, že jsem byl 33.000ím návštěvníkem. Pak jsem ještě trochu klikal a něco ti tam nahonil. Ale jde o to? Jaké motivace máš pro psaní a focení, musíš vědět sám. Dá se vůbec při blogování mluvit o úspěchu? Mám o tom své pochybnosti. Ať napíšeš co napíšeš, zítra je to starší než předvčerejší noviny. Tvoje motivace musí být mimo počítadlo, jinak život přece nabízí podstatně \"smysluplnější\" aktivity. Třeba vzít Spokojenou za ruku a jen tak se jít projít. Nevím... měl bych to tak dělat. S tou svojí mírně nespokojenou, že už zase sedím u kompu. Brzy budu možná zralej. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Á! aTeo!Vono je to těžký, věděj pane? Věděj.

    Ono to asi bude na déle k vysvětlování.

    Za ruku, rozumím.

    Teď je mi o dost lépe.

    OdpovědětVymazat
  7. Hele a já mám 33033 :))) Chytila jsem dabla :)

    Mám udělanou polívku, těstovinový salát a mrkvovojablečnej salát s citronem. Na koláče mám nakynuto a led na mrazáku. Zvířata chrápou, kromě hadů, ti tiše hnípají ve vodě. Sprcha je studená a odpoledne půjdeme na pivo.

    Je to dost smysluplná činnost?

    Jo a občas se kouknu na net. :) A pak musím udělat stránkový překlad mayského rituálu z angličtiny a napsat úvahu o současné společnosti.

    No, možná, že teď, zrovna dnes, má můj život smysl. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jistěje to a činnost kterou aTeo navrhoval, jak ho znám. Malinko, ale kdysi pravil, že máme společného víc než si myslím. :)

    OdpovědětVymazat