Motto:

Větrné mlýny času jsou našimi soupeři, nepozná světa krásu, kdo postává u dveří.

čtvrtek 21. dubna 2005

Nic zvláštního se nedělo kromě toho, že odpoledne pršelo.

Kecám. Včera jsme taky byli obšťastněni schůzkami.

Někde jsou třídní schůzky v úterý, jinde ve středu. Někde je potřeba na třídní schůzku Lví srdce, jinde to lépe zvládne Spokojená duše. Rozhodně jsem se nenechal u fily inspirovat, jen jsem včera večer byl tak líný, že prostě píšu až teď. Navíc Spokojená si nedělala zápisky a i kdyby, byly by logicky členěné a čitelné, takže jistě uznáte, žádná sranda.

Co si nedokážeme vymyslet sami, zvládne profesorský sbor vzdělávacího ústavu navštěvovaného Starší. V průběhu roku přišli o třídní profesorku. Nadějnou, mladou, nespokojenou. Šla za lepším, tomu nelze bránit. Bez třídní to však nejde, logicky tedy dostali zástup. To by bylo celkem v pořádku, že? Jenže bombastické zprávy, které přinesla Spokojená ze včerejších schůzek, vypovídají o tom, že po prázdninách budou mít zase jinou třídní. Nerozuměli jsme tomu zejména ve světle informace, že ani jedna z nich třídnictví v současné chvíli nemá. Zkrátka škatule škatule hejbejte se.

Kuriózní byl i způsob jakým došlo ke zveřejnění výše uvedených informací. Rodiče postižené třídy měli schůzku s ředitelem na které jim sděloval výše uvedenou promyšlenou kombinaci střídání třídních profesorek, to by bylo celkem v pořádku. Jenže se ukázalo, že v danou chvíli, kromě ředitele a přítomných rodičů tuto informaci nevalastnil nikdo jiný! Dokonce to vypadá, že ani dotčené profesorky ne. Spokojená to usoudila na základě četných dotazů svých bývalých kolegů, kteří tyto informace, jak s údivem zjistila, jednoduše neměli. Tomu říkám konspirativní jednání.

Spokojená se mne pokoušela uklidnit konstatováním, že všude je to stejný bordel. Moc se jí to nepovedlo. Trošku světla do chaotického informačního šumu vnesla až Starší, tiše pronesenou poznánkou o těhotenství zastupující třídní profesorky. To by se dalo pochopit. Příplatek za třídnictví o něco zvýší nastávající mamince mateřskou. Spokojená sice mou interpretaci shazovala, ale já si říkám, že hlavní jsou děti, pro ty je potřeba udělat úplně cokoli.

Tož tak.

2 komentáře:

  1. zdá se, že tam může dělat třídního kdekdo. Nechceš to vzít? ;O)

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím...Jsem si JIST že ne. :)

    OdpovědětVymazat