Motto:

Větrné mlýny času jsou našimi soupeři, nepozná světa krásu, kdo postává u dveří.

čtvrtek 6. ledna 2005

Tři králové

Není to sice masová akce rovnající se svátku sv. Mikuláše, ale přesto je možné vidět postavičky v přestrojení, chodící od domu k domu.

Bohužel se jeví jako jisté, že koledování ztrácí svůj kredit a tradice se dodržují více na sousedštěji založených vesnicích, než ve městech. Jak jinak si vysvětlit televizní nabádání o certifikaci koledníků pro různé nadace, fondy a spolky, že?

Pokud se vášich dveří Kašpar, Melichar s Baltazarem zastaví, podarujte je troníčkem a dovolte jim načmárat na dveře kouzelné K+M+B, neubyde Vás a malým koledníkům rozzáříte oči.

Tož tak.

Pozn. Troníček je obnos vzniklý průnikem množství peněz které jste v tu chvíli schopni postrádat a důvěry vzniklé mezi vámi a koledníky. Tady by snad mohlo být místo i pro ověření certifikátu...

4 komentáře:

  1. já jsem u nás nikdy žádný tři krále neviděla, ale kdyby přišli, na certifikát bych se asi neptala a troníček oželila :O)

    OdpovědětVymazat
  2. Well, pokud to nejsou tipaři...

    OdpovědětVymazat
  3. To už je tak dávno, kdy chodívali...a zpívali a nechtěli žádné peníze. Jen čokoládky a bonbonky a jablíčka a oříšky... a přišlo jich 6 párů...
    Letos nepřišel nikdo...takže ani to kouzelné KMB nad dveřmi nemáme...jen Pour féliciter...
    Aspoň do toho fotoalba můžu zašmátrat...

    OdpovědětVymazat
  4. jsem blbá... šest párů... přece šest trojic. Hi hi :-)

    OdpovědětVymazat