Motto:

Větrné mlýny času jsou našimi soupeři, nepozná světa krásu, kdo postává u dveří.

úterý 17. dubna 2007

Večerní fotolov

V pondělí jsem se konečně dostal k tomu abyc se vrátil na místo které jsem v rychlosti zahlédl z auta při návratu ze sobotního výletu do neznáma.

 

Bylo půl sedmé když jsem vyrážel z domu a skoro sedm když jsem riskantním manévrem zabrzdil na nerovném plácku u rybníka. Vytahal jsem fidlátka, ověšel se popruhy a vyrazil na obchůzku. Slunko bylo na západovku ještě vysoko a tak jsem pátral po jiných objektech k fotografování. Z křoví poplašeně vylétaly kačeny a za hlasitého hubování plácavě veslovaly ke středu vodní plochy.
Na jednom z odkvetlých "doutníků" jsem zahlédl odlesk pavučiny. Chvíli jsem ji obdivoval, pak zkoušel různé úhly k záběru, ale nakonec jsem pro nízké ostré slunko rezignoval a s povzdechem: Snad na zpáteční cestě, jsem se vydal hledat místo pro západový záběr s ptačími stromy. Ve snímacím tranzu jsem na milého pavouka i s jeho pavučinou zapoměl.
Při návratu mi poválené rákosí s čnícími palachy cvrnklo do paměti a já si na pavouka vzpoměl. Jeho pavučina zbudovaná mezi odkvetlým palachem a zbytkem světa skoro nebyla vidět. Osminohý chlapík už zdrhl na kutě, pavučina zůstala opuštěná. Chvíli jsem nacvičoval nastavování a ostření, jenže z toho furt nic nebylo. Pak jsem dostal nápad. S bleskem. Pavučina sice dostane co proto, ale ohnivý obzor zůstane a to bude ten pravý "umělecký" záměr.


Podvečer chycený do sítě

Uznávám, že do výstavní galerie to není, ostatně ani na fotoaparátu mi vyloženě netleskali, ale zaujal jsem. Zkusím na této technice zapracovat. Možná se někomu povede tento nápad zhodnotit.

Tož tak.

5 komentářů:

  1. Mně se ta fotka líbí !

    OdpovědětVymazat
  2. mně se ta fotka taky líbí :O)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj @Teo, ahoj fily, moc jste mne potěšili. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. že se ale na mě hezky rýmuje, co? :OD

    OdpovědětVymazat
  5. To bylo kouzlo nechtěného, ale když se na ten řádek tak dívám, máš pravdu! :-)

    OdpovědětVymazat