Motto:

Větrné mlýny času jsou našimi soupeři, nepozná světa krásu, kdo postává u dveří.

úterý 2. ledna 2007

Táto to nehraje!

Aneb: "Sakra na kolika místech se nastavuje hlasitost ve Windows?"No, kdo to ví odpoví.

Otevřel jsem si nastavovátka, ta pod ikonou reproduktoru v liště. Pak Winamp kterým jsem chtěl produkovat výstup. A pak? Pak jsem zjistl, že kolikrát nastavuješ hlasitost, tolikrát jsi člověkem, ach jo.

Dělám snad něco špatně? Chci něco neobvyklého? Jsou mé požadavky přehnané? Odpovím si sám, nejsou. Tak proč kruci se ty hejblata nehejbou synchronně, když už spolu souvisí, á nébó proč spolu vůbec souvisí, á nébó Windows?

Tož tak.

3 komentáře:

  1. Staroušky při kurzech počítačové gramotnosti vždy předem vyděsím, že jakákoli \"akce\" se dá na počítači vykonat dvěma, třemi ba i čtyřmi způsoby. Pak už to může být jen a jen lepší ;o)

    OdpovědětVymazat
  2. lední brtník2. ledna 2007 v 21:33

    ve windows jsou nastavovátka propojené (medialpayer, ovládací panely, indikátor zvuku v systray), dá se ovládat z multimediálních klávesnic.
    třeba winamp má svoje nezávilé tahátko. fór je že reaguje na prostřední kolečko myši: pokud surfuješ na netu nebo procházíš správcem souborů, přitom přepneš do okna winampu, nevědomky se tak může posunout nastavení u něj.

    OdpovědětVymazat
  3. No právě!Mě se jevilo, že hlasitost u Winampu je propojená s tahátkem Hlasitost u Wave output, jen s tím rozdílem, že se neindikoval správně stav \"ztlumit\", navíc pro aktualizaci nestačí F5, ale musí se restartovat/znovu otevřít aplikace. :-|
    Zákoutí Windows jsou temná a zatuchlá, asi. :-)

    OdpovědětVymazat