Motto:

Větrné mlýny času jsou našimi soupeři, nepozná světa krásu, kdo postává u dveří.

úterý 4. října 2005

Hlávky

Spousta lidí, kdoví proč, tůdlevá hledá něco o zelí.Jak už jsem psal, nebo možná nepsal, pořídili jsme nový hrnec zelák. Teď zatím odpočívá v pokoji, tedy ne v pokoji, ve sklepě, až po vrch plný vody aby se "zatáhl". Doporučuji, nejen u nových hrnců. Po létě je ten váš jistě také vydatně rozeschlý.
Suroviny? U nás se dají koupit jak celé hlávky, tak vám hodní lidé zelí nakrouhají. Dříve jsem si půjčovali od jednoho letitého pána krouhač. Byl super, tedy nejen pán, ale i krouhač. Krouhal na jemné nudličky a zalí měl neopakovatelný hmatový vjem na patře a na jazyku. Letos, ne však poprvé, se chystáme zakoupiti sobě před krouhanou surovinu v Býškovicích. Jezdí tam všichni a my jsme tam dříve brávali celé hlávky. Taky tam koupíme cibuli. Akce proběhne s pravděpodobností 78% ve čtvrtek. Do té doby či kdykoli později tady napíšu množství surovin a postup který používáme pro umístění zelí do hrnce kameňáku.
Tož tak.

2 komentáře:

  1. nechápu, jak se může hrnec rozeschnout (?) Jednak je pořád všechny spravedlivě střídám a používám, druhak jsou skoro všechny nerezový. Žádám vysvětlení pro nás (ehm... mě) tupé. Předem děkuji. Jinak zelí tohoto druhu mám ráda a snížila bych se i k ochutnávce, kdyby se jeden rozdělil ;OP

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, ano.Jak správně podotkla naše čtenářka fily, nerezový hrnec nemůže rozeschnout, zato ovšem může zreznout, ale to už pak není nerezový. Pokud chcete prožít rozeschnutí hrnce používejte kamaninu. :-)

    OdpovědětVymazat