Motto:

Větrné mlýny času jsou našimi soupeři, nepozná světa krásu, kdo postává u dveří.

úterý 15. února 2005

Carcassonne jinak? Proč ne!

Hrajete, hrajete rádi, hrajete Carcassonne? Hledáte zpestření pravidel? Tady jsou! A nové karty!

Na stránkách Carcassone, o kterých jsem již psal dříve, jsou mimo jiné i návrhy obměn pravidel od nadšených hráčů této zajímavé hry. Jedná se o německy psané stránky a tak snad jen ve zkratce neumělým překladem některé z nich.

Více karet v ruce.
Každý hráč má vruce několik (2-3) karet a může je takticky používat pro stavbu svých majetků. Po odehrání karty si z balíku bere normálně další.

Kolektivní plánování krajiny.
Na stole jsou odloženy tři odkryté karty, hráč na tahu se může rozhodnout zda si vezme kartu z vyložených nebo z balíku. Pokud je odebrána vyložená karta, doplní se.

Klášter pro každého.
Každý hráč obdrží na počátku hry jeden klášter, ten pak uplatní v průběhu hry místo libovolného táhnutí karty z balíku.

Na ty další moje primitivní znalosti německého jazyka bohužel nestačí, pokud by snad někdo..., ale to si vůbec netroufám doufat, pak doplním sem, nebo jinam.

Mimo tyto modifikace pravidel, nastala změna v základních pravidlech. Malé město je také město a proto se i pro něj počítá každý dílek za dva.

Pro ty které zaujalo rozšíření Řeka, Martin Storbeck připravil překvapení, v podobě dalších kartiček. Nevím jak koho další dílky nadchnou, ale pravdou je, že modrá řeka mapu oživí. Na druhou stranu se zvyšujícím se počtem karet se prodlužuje hrací doba.

Tož tak.

Žádné komentáře:

Okomentovat