Motto:

Větrné mlýny času jsou našimi soupeři, nepozná světa krásu, kdo postává u dveří.

pondělí 20. prosince 2004

Pět, čtyři, tři, dva, jedna, nula ... pokračujeme

Tenhle příspěvek není o vánocích, ale mohu Vás ujistit, že budou, nezávisle na stavu příprav ...


Pátek. Pátek byl z celého víkendu nejkulturnější. Vlastně, celý den nic, ale večer, večer byl tradiční vánoční koncert dětského pěveckého sboru v kostele stětí sv. Jana Křtitele. Tohle je událost na kterou moje převánoční nálada čeká aby mohla kvalifikovaně propuknout. Pwstrá směs koled, vánočních písní a spirituálů to je cosi co mi vždy udělá dobrou náladu. Jen tak mimochodem, nevadí Vám tleskání? Já bych ocenil ještě pár chvilek na vstřebání uměleckého vjemu a ... potlesk.


Sobota. Dopoledne ve znamení nákupů v nedaleké hanácké metropoli pod Kopečkem. Není třeba očekávat nějaké tragédie. Spokojená i moje maličkost jsme byli připraveni na nejhorší. Mohli jsem být jen příjemně překvapeni. A ano, byli jsme, příjemně. Lidi už asi utratili prachy dřív a tak nezavazeli, tedy alepoň tam, kde jsem byli my.

Odpoledne jsem se vypořádával s podzimní minulostí. Musím konstatovat, že moje úchylka shromažďovat všechny účty ve druhém oddělení peněženky je skutečně odporný, opravdu odporný zlozvyk. Chvíli jsem se kochal myšlenkou, že všechny ty částky utracené v bilách a albertech a na čerpacích stanicích a vůbec ve všech obchodech co jsme do nich kdy vlezli, sečtu a omráčím výslednou sumou rodinu, pak mi však došlo, že výsledek by byl jednoznačný, prožrali jsme co jsem vydělal a možná i o trošku víc!


Neděle. Konečně máme stromeček. Žívý, tradičně, stříbrný smrk, opět. To byla náplň dopoledne. Odpoledne jsme jeli s Mladší na břidlici. Objevili jsme totiž ubrouskovu techniku a teď tímto způsobem zdobíme cokoli. Každá spolužačka Mladší dostane kus šutru s obrázkem z ubrousku.

Pak jsem vyzvedl prababičku a propukly oslavy. Svátek paní tchyně a narozeniny Spokojené. Někdo si zkrátka vybere k příchodu trošku nevhodné dny. Za sebe, subjektivní deníček je to, musím říct, že jsem tuhle událost emočně nezvládl, Starší se pak ptala, co mi připadlo tak k smíchu, když jsem mamce přál, ale ... já se nesmál. Švagrová měla stejně vlhké řasy jako já.

Tož tak.

9 komentářů:

  1. Šutry s obrázky z ubrousku? To neznám!

    OdpovědětVymazat
  2. ad[1] Doplnil jsem odkaz, přesože tuším, že si ze mne děláš legraci. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to budou moc hezký dárečky !!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Si piš, že budou!Už jsou. Já jsem umělecky nevyzrálý jedinec, ale celkem se jim daří. Vlastně je taková z nouze ctnost. Zejména vůči starším členům naší rodiny. Rukodělný výrobek od vnuček potěší, co na tom, že se účastní i Spokojená. Já jsem jen technická pomoc, jakože někam odvézt, něco zaplatit a tak. :)))

    OdpovědětVymazat
  5. i technická pomocje mooooc důležitá ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Nedělám si srandu,ani z odkazu jsem nic nepochopil. Ale to máš fuk, stejně tyhle svátky okázale ignoruju...

    OdpovědětVymazat
  7. taky jsem nedávno dělala čistku v druhém oddělení peněženky, pak jsem ji měla nezvykle pohublou... ;OP
    Ubrousková technika je úžasná, dají se s ní dělat divy :O)

    OdpovědětVymazat
  8. aTeo,klidně svátky ignoruj, to neřeším, ale je mi upřímně líto, že Ti nedokážu zprostředkovat tak jednoduchou věc jakou je přilepení ubrouskového obrázku na libovolný podklad za účelem zvýšení jeho estetické hodnoty, tedy toho podkladu. :)

    OdpovědětVymazat
  9. fily,koukám, že se tak trošku podobáme, máme peněženky se dvěma oddíly... :)

    OdpovědětVymazat