Motto:

Větrné mlýny času jsou našimi soupeři, nepozná světa krásu, kdo postává u dveří.

neděle 12. září 2004

Robustní řízení

To je pojem z regulační praxe. Vpodstatě to znametá, že technologii řídíte jako prase, no a když uletí parametry tak se snažíte zachránit situaci. A když projedete tak máte výrobek i funkční zařízení = dosáhli jste cíle. Jistě má to i lepší definici, ale ta není až tolik důležitá.

Na dnes byl naplánován cyklovýlet. Pro nedočkavé podotýkám, že se konal a byl móóóc pohodový. Pouze jeden človíček se pokoušel sabotovat. Kdo hádá, že to byla Starší (alias Puberťačka) má pravdu, pro ostatní - snad příště.

To jste ještě nekóřili. Nemohla se zúčastnit společné výpravy z důvodu nosiče. Tedy nosiče na kole. Je fakt trapný mít nosič na kole, chápete?! Po prolití nekolika litrů adrenalinu (na co bugee-jumping nebo jak se to píše) a po návratu nervů z kýblu zpět na jejich obvyklé místo, jsem jí vyfoukl vítr z plachet prostým odmontováním výše zmiňovaného. Opruz jsem! A hloupej k tomu. Nepochopil jsem to hned. Pak jsme vyrazili a byla to pohoda. Opékačka, podzimní sluníčko, příjemná nálada, pivečko.

Nakonec mi Spokojená prozradila, že jí povídala Puberťačka, že to prostě jen zkoušela jestli by se nedala navlíct na přítomnost nosiče na kole neúčast na dnešním výletě. No, robustní řízení.

Starší byla pak tak vykolejená, že se nebránila ani požadavku na vytažení elasťáků až do pasu, aby jí netáhlo na záda. A to je už co říct. Drobná vítězství drží Vopruza nad hladinou! :)

Tož tak.

2 komentáře:

  1. Upřímnou lítost, Miki, dítě v pubertě, to je nejhorší věc na světě co znám. A upřímnou škodolibost - pěkně si tu pubertu UŽIJ :-)))

    aTeo! Já chcu taky v komentářích ilustrační fotky ke svým kravinám, prosíííím............. :-))))))

    OdpovědětVymazat