Motto:

Větrné mlýny času jsou našimi soupeři, nepozná světa krásu, kdo postává u dveří.

pátek 22. června 2012

Ach ty školačky, ach ty jídelny!

Kvalita jídla ve stravovnách nejrůznějšího ražení je mnohokrát sporná. Po svém se s ní pokoušela vyrovnat školačka z Argyllu nedaleko Glasgow. Fotila a zveřejňovala ty blafy s komentářem na svém blogu.
Tato činnost jí vydržela několik týdnů, než si toho všiml někdo z radnice a snažil se zastavit informování o chutné krmi, podávané ve školní jídelně, doplněné kulinářskými komentáři, které slečna sepisovala za vydatné pomoci svého otce.
Moje zkušenosti s kvalitní a nutričně vyváženou stravou podávanou ve školních jídelnách ve Skotsku je nulová, nemohu se k tomuto tématu vyjádřit fundovaně a tak v tuto chvíli přejdu přes kanál a hory doly až do naší podnikové jídelny kterou znám naopak velmi dobře neboť se v ní stravuji s většími či menšími přestávkami již dvacet čtyři let.
Není to vždy zcela jednoduché kvalita jídla i jeho zpracování má velmi nevyrovnanou kvalitu. Zdroje surovin jsou mnohdy velmi kuriózní a také nevyváženě přijatelné o čemž svědčí například přemrzlé brambory k filé podávané začátkem letošního června.
Ovšem jeden z pokladů kulinářského umění, pozoruhodný zejména tím, že byl zaznamenán nejen fotograficky ale i filmově, je  čočka na kyselo podávaná dne 17.7.2011.


Jedná se o aranžovanou fotku která vznikla na základě otázky kolik, že je v té čočce je čočky a kolik toho ostatního.No nic moc, že. Ostatně kvalitu celého pokrmu dokresluje i následné video ze kterého je patrná i konzistence té šedohnědé kejdy. Omluvte prosím kvalitu záznamu fotka i pohyblivý obrázek byly pořízeny mobilem z nejmenované čínské garáže.


12 komentářů:

  1. Omlouvám se, ale asi neumím vložit video. :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Video vidím, koukám na něj zrovna chvíli po té, co jsem snědla spoustu čerstvého hrášku, a není mi nejlíp.

    OdpovědětVymazat
  3. No, neomlouvej se, že neumíš vložit video, to se pustit dá. Omluv se, žes neupozornil PT ctěného čtenáře na hrozící těžkou újmu, kterou mu shlédnutí může způsobit. Blééééé.....

    OdpovědětVymazat
  4. Ten hrášek nemohl Tychi, ani náhodou dosáhnout kvalit toho humusu.

    OdpovědětVymazat
  5. Baru, víš ze jsem chtěl? Ovšem to video mne tak rozhodilo, ze jsem zapoměl. Omlouvám se. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jejda, to vypadá, že se na tom SDTŘ nudíš, tak když budeš chtít, můžeš s námi do kina :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Badminton se Hraje vyřazovacím způsobem. Volal jsem Katce ať nám doveze scrabble. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Kdepak, hrášek je mňamky mňam. Ostatně čočku nejím, ani když vypadá tak nějak normálně, takže video na mě nezanechalo žádné následky(o:

    OdpovědětVymazat
  9. Hrachová kaše s uzeninou je ostatně také jeho hrůzná specialita. Přemýšlím nad projektem z fotek jeho jídel. To bych ovšem musel znovu začít chodit na obědy. :-P

    OdpovědětVymazat
  10. Hrachovou kaši nebrat, ale jinak se musím jídelen zastat. Do jedné školní jídelny chodím na obědy už roky. Jako dítě jsem se tam ošklíbala a jak jsem teď ráda, když mi někdo uvaří a ještě obstará mytí nádobí:))
    Ale je pravda, že školní jídelny jsou hodně hlídané hygienou a vůbec, někdy je to možná lepší než restaurace pochybné kvality.
    Hrášek a čočku ale zásadně vynechávám:)

    OdpovědětVymazat
  11. Jídelna je taková jak ji vidí její strávníci, pravidelní strávníci. Občasné návštěvy které vychytají některá povedenější jídla si chrochtají blahem, ale my pravidelní víme své. S těmi luštěninami je to těžší, jednu dobu to bylo jedno z mála jídel která se dala konzumovat. Ovšem potom začal s tím nastavováním a to vzalo rychlý konec.

    OdpovědětVymazat
  12. To je fakt, vybírám si podle jídelníčku a když se mi nabídka nepozdává, tak nejdu.
    Pro zajímavost: stravování ve školní jídelně mi před lety doporučil jeden známý činný v gastronomii, když jsem si stěžovala, že z pravidelného jídla po restauracích a různých rychlých občerstveních si asi uženu žaludeční vředy.

    OdpovědětVymazat