Motto:

Větrné mlýny času jsou našimi soupeři, nepozná světa krásu, kdo postává u dveří.

pondělí 23. listopadu 2009

Zimní příprava

Už jsem to tu na sebe prásknul, pádluji na dračí lodi. S partou bývalých vodáků a taky vodou dříve nepolíbených, jinak bych se neuplatnil, že?

Jistě se ptáte proč o tom teď začínám, venku se honí mlha mrzne nejen v noci a listí ucpává toky drobných říček. Ten důvod je prostý, aby v létě byly výkony musí v zimě probíhat náležitá příprava. Jak jinak.


Chodíme hromadně na spinning a do posilovny. Mě tedy ty činky moc neoslovují, ale budu se muset i tohoto nějak zhostit. Nejzajímavější částí zimního trénovaní je bezesporu pádlovací bazén.


Kdo to ještě neviděl nechápe. Plechové koryto vražené do vody. Tři leváci na jedné straně, tři prváci na druhé a před vámi zrcadlo jako ve fitku. To abyste viděli jak se u pádlování svíjíte.


V jednom rytmu honí tato šestice vodu pádly dokola. Mezitím obchází trenér se svými dobrými radami. Nakloň se, narovnej se, dívej se dopředu, hlavu nahoru, nakloň se nad vodu, tu ruku dej výš, prodluž záběr, pádluj pomaleji, předbíháš, narovnej záda. Dobrý, pět minut je za námi, střídáme. Za dalších pět minut znovu. Takhle celou hodinu. V místnosti je vlhko, nevím jestli se potím od námahy nebo se na mě sráží rosa, nicméně za chvíli je voda z lahve vypitá.


Takže snad jen rady co se dají uplatnit jaksi všeobecně by mohly být devizou kterou si odnese laik z pádlování - hlavu nahoru, narovnat se a pokud si pro něco jdete pořádně se natáhněte a zaberte ať urvete co největší kus, ale hlavně se pak nezapomeňte rozdělit, protože život je taky kolektivní sport. Stejně jako na dračí lodi platí, že kdo pádluje sám rychle se unaví a nikam nedojede.


Tož tak.


 

4 komentáře:

  1. Pěkná pointa ti z toho vyšla, ale já odbočím. Jak je to koryto hluboké? A dlouhé a široké?

    OdpovědětVymazat
  2. Báro,to koryto není nijak velké. Max tři metry dlouhé, tak do půl metru široké a hluboké možná třicet cenťáků. Proč se ptáš?

    OdpovědětVymazat
  3. Proč se ptám? Protože jsem si to neuměla představit :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já než jsem šel poprvé na pádlovací bazén tak jsem měl také velmi velkorysé představy o tom jak celá ta záležitost vypadá a jak probíhá. Výsledek mne popravdě svým provedením silně zklamal a mým představám nesahá ani po kotníky, natož jinam! :-)

    OdpovědětVymazat