Motto:

Větrné mlýny času jsou našimi soupeři, nepozná světa krásu, kdo postává u dveří.

středa 1. listopadu 2006

Nové Beaujolais 2006

Rok se opět o krůček přiblížil ke svému konci a nám zbývá jen málo času na prožití nevšedních radostí v okruhu našich přátel. Proto jsem dnes rozeslal několika svým přátelům následující dopis. Možná informace v něm uvedené pomohou i Vám...Vážení přátelé,

udeřil listopad a letos tak jako loni, před loni a mnoho let před tím dorazí Nové Beaujolais tentokrát ročník 2006. Zatím o něm nic nevíme, ale abychom byli jedni z prvních, kteří poznají jaká letošní úroda byla, navrhuji přátelské rodinné setkání v Café baru na zámku v Hranicích. Mám za to, že minulé ročníky se vydařily a nic nenasvědčuje tomu, že letos by mělo být něco jinak.

Dotčený čtvrtek vychází letos na 16. listopadu a předběžně navrhuji pátou hodnu odpolední. Toto pozvání považujte za předběžné avšak závazné, omlouvá jen nemoc a smrt, návštěvu exekutora vyřešíme přátelskou výpomocí.

S pozdravem Mikin, věčný ochutnavač života

P.S. Vážené pány žádám o postoupení této informace jejich drahým polovičkám na které nemám mail, zdar!

Tož tak.

1 komentář:

  1. Beaujolais Noveau 2006Kdo by neznal nejznámější francouzské víno Beaujolais? Každým rokem ve stejný den, vždy třetí čtvrtek v listopadu, je ve 190 zemích zahájen prodej nového Beaujolais, vyrobeného v roce sklizně. Beaujolais Noveau je jedním z největších vinařských svátků na světě. Lahvinka s 0,375 l, což je půlka obvyklé sedmičky, stojí letos jen pouhých 37 Kč. V té malé je lepší víno, než v sedmičce! Proč ta neobvyklá láce i u značkového Beaujolais? Víte, ono mladé víno je až příliš lehké, nezralé, divoké a zjitřelé, však ono v sudech ještě dozraje.

    Jako ostatní vína, i Beaujolais je každý rok docela jiné a největší podíl na tom nese sluníčko. A to letos vínu hojně přálo - narodilo se víno, jaké léta nepamatuji, tak plné, hutné, jaké snad nikdy nebylo. Ale jenom letos i to mladé víno Beaujolais Noveau, které mají všude skoro za pusu, se už teď plně vyrovná zralým vínům z jiných let, jehož láhve stojí mnohonásobek a málokdo si je dovolí. Nikdo to neví, jenom pár fajnšmekrů a já jsem hrdý na tuhle svou ojedinělost, že jsem na to přišel úplně sám. Ale tisíce jiných, nevědomých lidí, chodí v obchodech kolem toho pokladu docela nevšímavě a nevědí, že letošní zlato je k mání skoro za babku...

    Tak všichni upalujte, dokud je v obchodech mají, protože, řečeno s Nohavicou, \"na baře\" stojí decka 50Kč!

    OdpovědětVymazat