...ale maso bylo dobrý!
Doufám, že neudělám něco co nemám, prozrazujíce tento recept. Pro nás známý jako Patriciino maso.
Porcelánovou misku, plastovou misku, paličku na maso, prkýnko, lžíci, lžičku, mokka-lžičku, nůž... no co potřebujete.
1kg kare (krkovička? my dáváme krkovičku) odleželé.
4-5 vajec, podle velikosti
lžičku kečupu jaký máte rádi
lžíci plnotučné hořtice
3 stroučky česneku
mokka-lžička soli - my dáváme víc, asi lžičku
lžičku červené papriky, sladké! :-)
Všechny ty věci mimo maso rozmícháme v porcelánové míse. Opláchnuté maso naklepeme, ale tajně, v původním receptu to nebylo. Při třetím řízku se trefíme do porcelánové mísy. Rozbijeme ji. Vyndáme maso ze střepů a znovu jej omyjeme. Střepy i se zbytky nakládací směsi vyhodíme do odpadků. Vezmeme si novou dávku surovin a plastovou misku. Doklepeme zbytek plátků a tentokrát již bez ztráty kytičky je vložíme do plastové misky. Necháme odležet do druhého dne, ale stačí i dvě hodiny.
Smažíme na pánvi. Podáváme s přílohou a oblohou. Moc dobré.
...
Koupíme novou porcelánovou mísu.
Tož tak.
Žádné komentáře:
Okomentovat