Motto:

Větrné mlýny času jsou našimi soupeři, nepozná světa krásu, kdo postává u dveří.

pondělí 22. listopadu 2004

Dobrá rada nad zlato!

Aneb, co jste příslušníci, co jste dělali, že jen dvě zimní gumy na auto jste nandali?!

Normálně by mne thle zpráva nechala klidným až lhostejným, ale probírali jsme v práci s chlapama možná rizika a z této debaty vyplynulo několik rad. Vesměs opravdu dobrých, neboť bezpečnost našich strážců pořádku nám leží na mysli především.

Varianta, namontovat zimní pneu jen na přední kola zvyšuje riziko smyku při brždění. Prvním nápadem bylo namontovat zimní na levé přední a pravé zadní kolo, aby se rotace vyrovnala, přece. Na tohle navázala rada druhá, vypustit polovinu brzdové kapaliny z okruhů brzdících kola s letním vzorkem. Rada třetí byla poněkud zpátečnická, spočívala v ponechání aut v jejich útulcích a obchůzkách pěšky, tohle však narazilo na potřebu nákupu teplých kožichů a to jak jistě uznáte, si prázdná státní kasa nemůže v žádném případě dovolit.

Nebo by bylo lepší polovinu aut prodat a na zbytek nasadit pneu se zimním vzorkem? Za utržené peníze je možno nakoupit kožichy a vyrazit do ulic mezi občany a chránit je tak nějak z větší blízky.

Všechny výše uvedené myšlenky jsou public domain a jejich případní nejmenovaní autoři se předem vzdávají nároku na jakýkoli i negativní honorář.

Tož tak.

6 komentářů:

  1. A co takhle veřejnou sbírkupro postižené ochránce pořádku? Něco ve stylu "Bílá pastelka"... třeba pod názvem "Černý obušek". Studenti by za dvacku prodávali slušivé přívěsky a policajti by mohli z výtěžku přezout auta včetně "Antonů"...

    OdpovědětVymazat
  2. V mém okolípanuje silná averze k jakýmkoli sbírkám. Nejspíš by mne s tím vyhodili, ale jinde by se mohl tento nápad ujmout. Ostatně mohli by dávat "zimní" přirážky k pokutám. To by taky něco vyneslo, počítám. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jo!A mohli by zavést daň ze zimních pneumatik. Tohle je nápad hodný vládnoucí strany! :(

    OdpovědětVymazat
  4. Mikine, nestraš! Ta daň je tak uvěřitelná, že bych o ní vůbec nemluvil, nebo se toho chytěj :(

    OdpovědětVymazat
  5. Já nestraším,jen si tady tak volně přemítám a asociuju. :)

    OdpovědětVymazat