Motto:

Větrné mlýny času jsou našimi soupeři, nepozná světa krásu, kdo postává u dveří.

středa 16. června 2004

Novohradské hory!

Tak a je rozhodnuto. Letos zůstaneme o dovolené v naší drahocenné vlasti. Tedy částečně. :-)

Koplikovaný, to je móc komplikovaný. Vlastně ani ne. Když víte kde hledat je to brnkačka. A když hledáte jinde než ostatní, najdete něco jiného než ostatní, nebo to samé, ale rychleji.

Hledání ubytování za pomocí internetu není velká novinka, že? Jenže když hledáte tak nějak normálně, najdete to samé co všichni okolo. No a to není moc fikané. Nevím, jak přesně jsem se dostal na tuhle stránku, ale vím, že mi informace na ní obsažené dost pomohly. Mám ubytování, dokonce ve vhodném termínu, hurá! No a kde? V Nových Hradech.

Je to kousek od Novohradských hor, coby kamenem dohodil do sousedního Rakouska(ha! cizina!). Poblíž se nacházejí taková jména jako Dobrá voda(znáte z reklamy), či Hojná voda(neznáte ani z reklamy). O vodě, zdá se, je celý tento kraj. Severně, jen malinký kousíček odtud, začíná Třeboňsko se svými četnými rybníky. Jen doufám, že voda nebude padat i shora! :-)

Tož tak!

1 komentář:

  1. Pohoří na ŠumavěPokud budete v Novohradských horách autem, tak vám doporučuju k návštěvě Pohoří na Šumavě. Je to místo doslova na konci světa - nebo alespoň republiky, odtamtud je to asi jen půlkilometřík na hranici s Rakouskem. Je to vesnice, vysídlená za doby budování hraničního pásma, ale s tím rozdílem, že některé domy tam dosud stojí a obklopují dnes už zřícený kostel.
    Je to zajímavé místo, ale také neobyčejně ponuré, obzvlášť, když ho člověk navštíví v podvečer.

    OdpovědětVymazat